lauantai 5. huhtikuuta 2014

Portugalin reissu

Olin siis kahden viikon kurssilla Portugalissa Aveirossa. Participation adaptation strategies in the Aveiro region, oli kurssin nimi. Eli yksinkertaisesti etsimme alueen ilmastonmuutokselliset ongelmat ja keksimme niihin vaihtoehtoisia ratkaisuja eri ryhmille. Yövyimme yliopiston lähellä olevassa hostellissa koko porukka ja meitä oli n. 50, joista 5 Suomalaista. Meitä oli paljon eri maista; Espanjasta, Saksasta, Alankomaista, Romaniasta, Kiinasta, Tsekeistä, Unkarista, Meksikosta, Ecuadorista, Slovakiasta ja Etelä-Afrikasta. Kulttuurien kirjo oli siis hyvin laaja. 
Saavuimme lauantaiyönä Aveiroon, joten kerkesimme sunnuntaina tutustua alueeseen hyvin. Maanantaina alkoikin tiuha koulunkäynti, koulua oli yhdeksästä seitsemään. Sen jälkeen lähdimme syömään ja ulos tutustumaan Aveiron yöelämään. Tällä rituaalilla kaksi viikkoa kuluikin.
Toisena viikonloppuna lähdimme käymään Portossa suomiporukan kanssa. Siellä kiertelimme päivän nähtävyyksiä ja kävimme vähän shoppailemassakin.
Lähtöviikonloppuna suurin osa porukasta suuntasi Portoon, koska heidän lentonsa lähtivät sieltä. Me suomalaiset lähdimme Lissaboniin. Siellä menimme halpaan hostelliin yöpymään, joka sijaitsi rinteessä, jonne oli kohtuullisen mukava raahata kaksikymmentä kiloa painavaa laukkua. Seuraava päivä Lissabonissa kiertelimme nähtävyyksiä ja teimme viimehetken paniikkishoppailuja. Illalla kymmenen aikaan väsyneinä ja osa sairaana hyppäsimme lentokoneeseen, joka toi meidät takaisin Suomen kamaralle. Tuliaisiksi toin siis nuhan ja oikeastaan koko lennon ajan olin kuumeessa. Helsingin lentokentällä meidän piti odottaa jatkavaa lentoa Ouluun viisi tuntia ja se aika meni nukkuessa lentokentän penkeillä. 1 kommentti:

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)